Over mijn werk

Ik maak tekeningen. Op papier, op de muur, op het plafond, op de vloer en in de ruimte. Het liefst alles tegelijk.  ‘Ruimtelijke tekeningen’ noem ik de installaties die zo ontstaan. En in het Engels: ‘drawings in space’. Ik teken niet alleen met pen en potlood, maar ook met tape, vouwblaadjes, foto’s, meubels, sanseveria’s. Ik teken met álles.

Mijn benadering is formeel: ik laat me vooral leiden door kleur, lijn, vorm en materiaal. Mijn tekeningen zijn abstract. Ze nodigen de kijker uit zelf zijn ogen te laten ronddwalen, zijn eigen associaties en gedachten te vormen, een ruimte opnieuw te ontdekken.

Mijn installaties zijn meestal tijdelijk en site-specific. Ik maak foto’s om het resultaat vast te leggen. Soms teken ik weer over de foto’s heen, soms duiken ze op in nieuwe installaties. Zo meandert mijn werk voortdurend van 2- naar 3-dimensionaal en weer terug. Het is een speelse verkenningstocht naar wat tekenen kan zijn, en naar wat ruimtes mij te zeggen hebben.

In dit blog doe ik -vooral in foto’s- verslag van die verkenningstocht.

NB
Copyrights van zowel tekst als foto’s liggen bij mij, tenzij anders vermeld. Wil je iets overnemen, dan mag dat alleen met toestemming. Mail even naar m.plug apenstaartje zonnet.nl Bedankt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s